Το φέρετρο στο όνειρο μας θυμίζει τη θνησιμότητά μας. Ως ονειρικό σύμβολο, μπορεί να σημαίνει το τέλος μιας σχέσης και το ξεπέρασμα της αίσθησης της απώλειας. Το φέρετρο επίσης, είναι ένα μήνυμα ότι πρέπει κάποιος να θάψει το παρελθόν, ώστε να μπορέσει να έχει μια ανέμελη ζωή στο μέλλον. Εάν κάποιος δει ότι βρίσκεται ο ίδιος στο φέρετρο, σημαίνει τύχη στην οποία βέβαια δεν πρέπει να επαναπαυτεί. Το άδειο φέρετρο δείχνει περιττές ανησυχίες.
Ας δούμε πως βλέπει ο λαός ένα όνειρο με φέρετρο:

Τα φίδια στα όνειρα φανερώνουν άρρωστες καταστάσεις και σχέσεις στο οικογενειακό, φιλικό, ή κοινωνικό περιβάλλον.
"Με ζώσανε τα φίδια", λέει ο λαός μας, όταν ζούμε μέσα σε υποψίες και φόβους. Κάτι τέτοιο αντιπροσωπεύει και στα όνειρα αν δείτε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, φίδια στον ύπνο σας.
Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το φίδι συμβολίζει τον πειρασμό, την πονηρία, την απειλή και τον εχθρό. Ο τρόπος που εμφανίστηκε στο όνειρό σας είναι πολύ σημαντικός και στην ερμηνεία του ονείρου. Η μόνη καλή περίπτωση, αν έχετε δει φίδι στο όνειρό σας, είναι να το σκοτώσατε, ή να καταφέρατε να του ξεφύγετε. Αυτό σημαίνει πως μια άρρωστη κατάσταση, μια σύγκρουση που βιώνετε θα λάβει αίσιο τέλος.

Ένα ευχάριστο φιλί στο όνειρο είναι ο προάγγελος μιας αξέχαστης ερωτικής συνάντησης ή βελτίωσης της σεξουαλικής ζωής. Εάν το φιλί δεν ήταν ευχάριστο, αναμένεται μικρή ερωτική αγοήτευτη.

  • Φιλί σε εχθρό για συμφιλίωση, σημαίνει ότι θα χειροτερέψουν οι σχέσεις σας.
  • Νεκροφίλημα, σημαίνει αρρώστια και μάλιστα σε βαθμό ίσο με το βαθμό ευχαρίστησης από το φιλί στον νεκρό.
  • Αν χαϊδεύετε στο όνειρό σας ένα ζώο, θα έχετε κέρδος και ευτυχία στη ζωή. Αν το ζώο είναι πίθηκος, σημαίνει πως θα γνωρίσετε κάποιον που θα σας παριστάνει το φίλο, αλλά θα επιδιώκει τον κακό σας.
  • Αν δείτε ότι φιλάτε στενό συγγενή σας, θα ζήσετε ευτυχία ανάλογη με την αίσθηση που σας έδωσε το φιλί.
  • Φιλί σε ένα όμορφο, άγαμο άτομο, σημαίνει χαρά στη ζωή.
  • Σε παντρεμένο άτομο: Πολλά προβλήματα στη ζωή.

Καταδίωξη ή προσπάθεια διαφυγής είναι δύο από τα πιο συχνά όνειρα. Κατά κανόνα ένα τέτοιο όνειρο δείχνει την προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών ή μιας αίσθησης αποτυχίας.
Επίσης μπορεί να σημαίνει φόβο ή συναισθήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος.
Αν σας καταδιώκουν, εφιστά προσοχή σε συκοφαντίες έναντι των οποίων πρέπει να υπερασπιστείτε τον εαυτό του. Αλλά μπορεί και να σημαίνει ότι υπάρχει κάποια αίσθηση ενοχής που πρέπει να αντιμετωπιστεί.