Διφορούμενο το μήνυμα του ονείρου με παπάδες, Έχει σημασία που και πως είδατε τον παππά, ή τους παππάδες.

 • Αν λειτουργούσε σε εκκλησία φορώντας τα γιορτινά του άμφια, είναι καλό όνειρο και προμηνύει ευχάριστες ειδήσεις και επαγγελματικές ή οικονομικές επιτυχίες.
 • Αν είδατε παπά σε τελετή γάμου, είναι επίσης καλό το όνειρο και προμηνύει χαρές και επιτυχίες.
 •  Επίσης καλό όνειρο είναι να δείτε ιερέα να κηρύττει το λόγο του Θεού, να μιλάει για το Χριστό και την Παναγία, επίσης να εξομολογεί, και σημαίνει ότι θα απαλλαγείτε από στεναχώριες και αμφιβολίες που σας βασάνιζαν καιρό.

Τα παπούτσια στο όνειρο έχουν πολλές και διάφορες ερμηνείες.

 • Αν χάσατε τα παπούτσια σας, δεν είναι καλό σημάδι. Θα βιώσετε εγκατάλειψη.
 • Αν είναι παλιά ή βρώμικα, συμβολίζει πως θα κάνετε εχθρούς εξ' αιτίας της συμπεριφοράς σας.
 • Τα καινούργια παπούτσια σημαίνουν βελτίωση στα έσοδα.
 • Τα στενά παπούτσια, σημαίνουν δυσαρέσκεια που θα προκληθεί από το περιβάλλον σας.
 • Τα μεγάλα παπούτσια είνα σημάδι απώλειας, καυγάδων και ίσως κακής υγείας.

Το όνειρο με παράθυρο δείχνει ένα άτομο που δεν συμμετέχει άμεσα στα γεγονότα της ζωής, αλλά έχει μάλλον το ρόλο του παρατηρητή. Το παράθυρο έχει σχέση με την ανοιχτή ή κουμπωμένη φύση μας. Εκφράζει επίσης τη στάση μας απέναντι στη ζωή και τους άλλους ανθρώπους, καθώς και τις προσδοκίες των άλλων από εμάς. Έχει σημασία να θυμώμαστε, αν στο όνειρο κοιτάζαμε έξω από το παράθυρο ή μέσω του παραθύρου σε κάτι μέσα στο χώρο. Είναι η θέα καθαρή ή θολή; Μεταξύ άλλων, μπορούμε να δώσουμε τις ακόλουθες ερμηνείες:

Αυτό το όνειρο πρέπει να το χωρίσουμε σε δυο σκέλη.

Αν είδαμε στον ύπνο μας πεθαμένον κάποιον που είναι ζωντανός:

 • Ανθρώπους που είναι ζωντανοί = Μακροζωία και υγεία γι αυτούς
 • Νεαρό άτομο που είναι στη ζωή = Σύντομα θα παντρευτεί.
 • Νεκρό τον εαυτό σας = Κάτι καλό να περιμένετε πως θα σας συμβεί.
 • Νεκρό πρόσωπο του αντίθετου φύλου = Μεγάλος έρωτας σας περιμένει.

Ένα συχνό όνειρο σε νέους ανθρώπους με πολλαπλά μηνύματα. Κυρίως σημαίνει την ανάγκη απελευθέρωσης του ατόμου από κοινωνικές, ή αυτοεπιβαλλόμενες πιέσεις και περιορισμούς. Ένα τέτοιο όνειρο σηματοδοτεί την ανάγκη απόκτησης του ελέγχου μιας συγκεκριμένης κατάστασης ή πράγματος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι απαραίτητο να διευρυνθούν οι προσωπικοί ορίζοντες του ατόμου. Η έννοια αυτού του ονείρου μπορεί επίσης να είναι ότι πρέπει να ελέγξει τη συμπεριφορά του προς τους συνανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Το πλοίο στα όνειρα αντιπροσωπεύει τα επαγγελματικά και τα οικονομικά σας γενικότερα.
Το χειρότερο μήνυμα με πλοίο στά όνειρα, είναι αν το δείτε στη στεριά, ή να καίγεται, επειδή αυτό σημαίνει οικονομική καταστροφή.
Πλοίο σε ήρεμες θάλασσες, σημαίνει επαγγελματικά σε καλό δρόμο και καλή οικονομική κατάσταση.
Οι φουρτούνες και τα κακοτράχαλα λιμάνια προειδοποιούν για προβλήματα και οικονομικές απώλειες.
Ξεκινάτε νέο ταξίδι με πλοίο, σημαίνει και νέο ξεκίνημα στον επαγγελματικό σας τομέα που θα αποφασίσετε.
Είστε σε πλοίο που δεν ταξιδεύει αλλά παραμένει δεμένο στο λιμάνι, ή είναι αγκυροβολημένο, προειδοποιεί για καθυστερήσεις και μικροπροβλήματα στα επαγγελματικά σας. 

Ο πολύτιμος λίθος στο όνειρο έχει παρόμοια σημασία με το κόσμημα. Ο πιο καθαρός, σκληρός και πολύτιμος λίθος, ενεργεί ως σύμβολο της ψυχικής ολότητας. Ή ένωση του συνειδητού με το υποσυνείδητο. Επομένως, η ερμηνεία του ονείρου είναι πολύ θετική. 
Συχνά περιγράφει σαφείς σκέψεις που επικεντρώνονται στην επιτυχία της ζωής και τη σταθερή στάση απέναντι στους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας.
Ο ακατέργαστος πολύτιμος λίθος, επισημαίνει τις θετικές αξίες όπως η αυτοπεποίθηση, ο αυτοέλεγχος και τα ελεγχόμενα συναισθήματα.

Το ποντίκι στο όνειρο μπορεί να έχει διάφορες ερμηνείες. Το τρωκτικό θεωρείται συνήθως αρνητικό σύμβολο, που σημαίνει ασθένεια, διαμάχη και προδοσία. Μπορεί επίσης να ερμηνευθεί θετικά. Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος σκέφτεται να ξεκινήσει νέες, ίσως κάπως επικίνδυνες πρωτοβουλίες. Τότε το τρωκτικό στο όνειρο, είναι προειδοποίηση, να μην υπερβάλει και βήμα προς βήμα να φτάσει τους στόχους του. Εξαρτάται από τις λεπτομέρειες με το πως εμφανίζεται ένα ποντίκι ή ένας αρουραίος, στα όνειρα. Από αυτές μπορεί να προκύψει μια πιο ακριβή ερμηνεία του ονείρου.
Μερικά από τα συνηθέστερα όνειρα που σχετίζονται με τρωκτικά, συνοψίζονται στα εξής:

 Το χρώμα της άνοιξης, της ελπίδας, των αισθήσεων, αντιπροσωπεύει τη σχέση του ονειροπόλου με την πραγματικότητα, με την απλή ζωή στην οποία πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή γιατί δεν μπορεί να ξεφύγει από την πραγματικότητα. Όταν την Άνοιξη όλα γίνονται πράσινα, αυτό σημαίνει ανάπτυξη και νέα ζωή. Στο όνειρο, το πράσινο έχει συνήθως ένα θετικό νόημα, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί επίσης να σταθεί ως σύμβολο της ανωριμότητας.

Το πράσινο χρώμα είναι καλό προμήνυμα. Συμβολίζει την ελπίδα, τις αισθήσεις και την Άνοιξη. Δείχνει ότι η αγάπη, η ευτυχία, η ευημερία και η χαρά είναι πολύ κοντά και γενικά είναι σύμβολο πραγματοποίησης των ελπίδων σας.
Μόνο το δηλητηριώδες πράσινο έχει αρνητικό σημάδι. θεωρείται το χρώμα του διαβόλου.

Ένα συχνό όνειρο σε νέους ανθρώπους με πολλαπλά μηνύματα. Κυρίως σημαίνει την ανάγκη απελευθέρωσης του ατόμου από κοινωνικές, ή αυτοεπιβαλλόμενες πιέσεις και περιορισμούς. Ένα τέτοιο όνειρο σηματοδοτεί την ανάγκη απόκτησης του ελέγχου μιας συγκεκριμένης κατάστασης ή πράγματος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι απαραίτητο να διευρυνθούν οι προσωπικοί ορίζοντες του ατόμου. Η έννοια αυτού του ονείρου μπορεί επίσης να είναι ότι πρέπει να ελέγξει τη συμπεριφορά του προς τους συνανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Αν πέφτατε από μεγάλο ύψος, σημαίνει απώλεια της τιμής ή της περιουσίας – συχνά προμηνύει μια ξαφνική ατυχία η οποία μπορεί να είναι συνυφασμένη με απώλειες. Μπορεί όμως να… «πέσετε από τα σύννεφα», δηλαδή να βιώσετε κάποια απογοήτευση.
Αν πέφτετε σε βάθος, αλλά δεν τραυματίζεστε, σημαίνει πως θα πετύχετε κάτι με προσπάθεια.
Αν η πτώση σας τρόμαξε, σημαίνει πως θα ταλαιπωρηθείτε, αλλά στο τέλος σας περιμένουν κέρδη και επιτυχίες.
Αν κατά το πέσιμο τραυματιστείτε, σημαίνει απώλεια φίλου. Επίσης είναι προειδοποίηση για καταστάσεις που μπορούν να σας βλάψουν.