Ο καθρέπτης στο όνειρο συμβολίζει την ψυχική κατάσταστη του ατόμου που τον ονειρεύεται. Δείχνει την ανησυχία του για την εξωτερική του εικόνα. Τον απασχολεί η γνώμη των άλλων για το άτομό του. Θα ήθελε πολύ να δει μέσα από έναν καθρέφτη και να ακούσει τι λένε οι άλλοι γι' αυτόν.
Πολλές φορές, πίσω από ένα τέτοιο όνειρο, κρύβεται φόβος για γήρανση ή την υγεία.
Παραδοσιακά, ο καθρέπτης στο όνειρο, όπως και να τον είδατε, δεν είναι καλό σημάδι. 
Ο σπασμένος καθρέπτης προμηνύει αρνητικές εξελίξεις στα ερωτικά, στα εργασιακά και γενικά στις σχέσεις σας με άλλους ανθρώπους.

Όπως στην πραγματικότητα, έτσι και στο όνειρο, χάνουμε συχνά κάποιο μέσο μεταφοράς ή αργούμε σε κάποιο ραντεβού. Αυτό το όνειρο μας δείχνει ότι δεν είμαστε έτοιμοι για αλλαγές, επειδή συνηθίσαμε σε μεγάλο βαθμό την παρούσα κατάσταση. Ωστόσο, η μετάβαση από τη μία φάση της ζωής στην άλλη, όπως π.χ. στη συνταξιοδότηση από την εργασία, είναι πράγματα χρονικά καθορισμένα. Όποιος διστάζει και αναβάλει κάτι για πολύ καιρό, μπορεί, κατά κάποια έννοια, να καθυστερήσει στο ταξίδι της ζωής του, να χάσει το επόμενο στάδιο και να μπει σε περιπέτειες. Αν πρόκειται π.χ. για καθυστέρηση μιας αμαξοστοιχίας, αυτό περιγράφει την ενόχληση επειδή πρέπει να περιμένετε για κάτι που πολύ θα θέλατε να αποκτήσετε. Μερικές φορές αυτό το όνειρο δείχνει επίσης μια τομή στη ζωή σας. Αν καθυστερείτε σε ένα ραντεβού, σημαίνει πως ο έρωτας στην πραγματική ζωή δεν παίζει ορωταρχικό ρόλο.

Τα κάστανα θεωρούνται μήνυμα προσωρινής ταλαιπωρίας, αλλά που σύντομα θα μετατραπεί σε ευτυχία και χαρά.
Είναι επίσης σύμβολο σεξουαλικής επιθυμίας και λαχτάρας.

  • Αν είδατε κάστανα, σημαίνει κέρδος ή μια καλή συναλλαγή. Μπορεί να προμηνύουν, επίσης έναν καλό σύντροφο.
  • Άγρια κάστανα, σημαίνουν ότι ασχολείστε με ανώφελα πράγματα στη ζωή σας.
  • Αν μαζεύετε κάστανα, σημαίνει ότι είστε αρκετά επινοητικοί για να κεντρίζετε το ενδιαφέρον του συντρόφου σας.

Καταδίωξη ή προσπάθεια διαφυγής είναι δύο από τα πιο συχνά όνειρα. Κατά κανόνα ένα τέτοιο όνειρο δείχνει την προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών ή μιας αίσθησης αποτυχίας.
Επίσης μπορεί να σημαίνει φόβο ή συναισθήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος.
Αν σας καταδιώκουν, εφιστά προσοχή σε συκοφαντίες έναντι των οποίων πρέπει να υπερασπιστείτε τον εαυτό του. Αλλά μπορεί και να σημαίνει ότι υπάρχει κάποια αίσθηση ενοχής που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πολλές φορές, αν βλέπετε πως κατουράτε στον ύπνο σας, ωφείλεται στη σωματική σας ανάγκη. Συχνό φαινόμενο σε άντρες με ερεθισμένο προστάτη. Ειδικά βλέπετε ότι κατουράτε και δεν ανακουφίζεστε.
Αν κατουράτε και ανακουφίζεστε, αν δεν λερώσατε το στρώμα, η μεταφυσική ένοια του ονείρου με κάτουρο, είναι καλό και σημαίνει κέρδη και επιτυχίες. 
Αντίθετα, αν είδατε ότι κατουράτε πάνω σας και λερώνετε τα ρούχα σας, αυτό σημαίνει στενοχώριες.
Επίσης κακό όνειρο είναι αν δείτε γνωστό σας ή συνάδελφό σας να κατουράει και χειρότερα ακόμα αν κατουράει σε δικό σας χώρο.

Αν και γενικά, τα όνειρα με κεραμίδια στέλνουν καλά μηνύματα, οι ιδιαιτερότητες και οι λεπτομέρειες στο όνειρο μπορεί να στέλνουν κάποια διαφορετικά μηνύματα.
Τα καλά και καλοτοποθετημένα κεραμίδια, είναι καλό μήνυμα και σημαίνουν σταθερή σχέση και ευτυχία. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες που θα δούνε αυτό το όνειρο, προμηνύει γρήγορη και θετική εξέλιξη στη σχέση και αν της κλείσει κάποιο ιδιαίτερο ραντεβού, να προετοιμάζεται για πρόταση γάμου.

Το κλάμα στο όνειρο, συνήθως ανακουφίζει εσωτερικές εντάσεις, ειδικά όταν δεν μπορείτε να κλαίτε όταν είστε ξύπνιοι.
Παραδοσιακά, το κλάμα και τα δάκρυα στα όνειρα έχουν αντίθετη έννοια και θεωρούνται προάγγελος χαράς και ευημερίας.
Αν δείτε στον ύπνο σας πως κλαίγατε και πως είχατε ξεσπάσει σε λυγμούς, αυτό σημαίνει πως σας περιμένουν χαρές και η ευτυχία θα πλημμυρίσει τη ζωή σας αυτόν τον καιρό.

Το χρώμα του αίματος, της φωτιάς, του πάθους, του αισθησιασμού και της ζωτικότητας. Έχει κάτι μαχητικό, παθιασμένο, αλλά προειδοποιεί και για επικείμενη επιθετικότητα. Είναι το χρώμα της αγάπης και του ελέους. Το χρώμα της ταχύτητας.
Ως σύμβολο της συναισθηματικής ζωής, σηματοδοτεί αφοσίωση ή θλίψη, αρετή ή αντίρρηση, που θα μπορούσε να εμηνευτεί και από άλλους συμβολισμούς του ίδιου ονείρου.
Το κόκκινο χρώμα είναι σύμβολο της φωτιάς και της θερμότητας.
Στο όνειρο, είναι προμήνυμα χαράς, ευτυχίας, αλλά και συντομίας. Γρήγορα θα αποκτήσεις ή θα συμβεί αυτό που είδες στον ύπνο σου.

Η ερμηνεία του ονείρου εξαρτάται από το αν κολυμπάτε σε καθαρό ή θολό και σκοτεινό νερό.
Το καθαρό νερό σημαίνει επιτυχία στο μονοπάτι της ζωής με δική σας πρωτοβουλία και προσπάθεια. Ή κυριολεκτικά κολυμπάτε στην ευτυχία.
Το θολό νερό συμβολίζει την πορεία στη ζωή χωρίς στόχους.
Αν η κολύμβηση συνοδεύεται με φόβο, περιγράφει τον φόβο ότι στη ζωή ή στη δουλειά μπορεί να «κολυμπήσετε» σε χρέη. Το νερό και το κολύμπι έχουν πάντα σχέση με τα συναισθήματα του ατόμου που βλέπει το όνειρο.

Το όνειρο με κόπρανα προμηνύει κατά κανόνα κάτι θετικό. Πρόκειται για πλούτο και περιουσία. Η αφόδευση στο όνειρο συμβολίζει ότι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να χειριστεί ελεύθερα τα χρήματά του. Το ίδιο ισχύει και αν στο όνειρο έπαιζε κάποιος με κόπρανα. Εκ των υστέρων, όταν δηλαδή ξυπνήσει, αυτή τη κατάσταση την αντιλαμβάνεται ως αηδιαστική και απωθητική, στο όνειρο, ωστόσο, δεν προκαλούσε στον ενδιαφερόμενο αυτή την αίσθηση. Αυτό δείχνει ότι το θέμα χρημάτων δεν θα τον απασχολήσει στο εγγύς μέλλον.

Το κόσμημα στο όνειρο έχει παρόμοια σημασία με το διαμάντι και τους πολύτιμους λίθους. Ο πιο καθαρός, σκληρός και πολύτιμος λίθος, ενεργεί ως σύμβολο της ψυχικής ολότητας. Ή ένωση του συνειδητού με το υποσυνείδητο. Επομένως, η ερμηνεία του ονείρου είναι πολύ θετική. 
Συχνά περιγράφει σαφείς σκέψεις που επικεντρώνονται στην επιτυχία της ζωής και τη σταθερή στάση απέναντι στους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας.
Ο ακατέργαστος πολύτιμος λίθος, επισημαίνει τις θετικές αξίες όπως η αυτοπεποίθηση, ο αυτοέλεγχος και τα ελεγχόμενα συναισθήματα.

Το κρέας στο όνειρο είναι τις περισσότερες φορές, σύμβολο υλικών, σωματικών και σεξουαλικών αναγκών. Μάλλον πρόκειται για όνειρο που το δημιουργούν οι σωματικές μας ανάγκες. Μπορεί επίσης να υποδηλώνει την πραγματική ανάγκη για κρέας. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν κάποιος κάνει δίαιτα.
Στην ερμηνεία του ονείρου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν το κρέας εμφανίζεται στο όνειρο σε ακατέργαστη, μαγειρεμένη μορφή. Τα πιάτα με βάση το κρέας είναι συχνά συνώνυμα καλής διατροφής ή ακόμα και γιορτής. Παραδόξως, μερικοί χορτοφάγοι ονειρεύονται επίσης κρέας με μια θετική έννοια, υποδεικνύοντας ότι η γλώσσα του ασυνείδητου-μας αντιδρά πολύ πιο αργά από αυτή του συνειδητού μας.
Ανάλογα με το συνδυασμό καταστάσεων και γεγονότων στο όνειρο, μπορεί ένα τέτοιο όνειρο να εμπεριέχει και τα εξής μηνύματα: