Κατ 'αρχήν, το όνειρο της εγκυμοσύνης συνδέεται με θετικές πτυχές. Αφορά πράγματα και καταστάσεις που δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και περιμένουμε με αγωνία την έκβασή τους.
Αν δεις πως είσαι έγκυος = Σημαίνει ανάγκη απελευθέρωσης από στεναχώριες, ή είναι μήνυμα γρήγορης απελευθέρωσης από στεναχώριες που πρόκειται να έλθουν.

Σύμβολο της θυσίας και της επιθυμίας. Μπορεί να σημαίνει την εκπλήρωση, ή όχι μιας επικείμενης επιθυμίας.
Αν είδατε από μακριά μια εκκλησία, σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν επιθυμίες που είχατε από καιρό.
Αν κοιτάζετε εκκλησία, σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε τις ακρότητες και προειδοποιεί ότι πρέπει να αποφύγετε κάποια αδικία.
Αν είδατε εκκλησία στο σκοτάδι, δεν προμηνύει τίποτα καλό για το μέλλον.
Αν εισέρχεστε σε εκκλησία, δείχνει πίστη στο Θεό. Επίσης ότι πρέπει να κάνετε κάτι καλό.

Εάν το όνειρο αφορά ειδικά σε εξετάσεις στην εκπαίδευση, συνήθως συνδέεται με την αυτοκριτική και την επιθυμία του ατόμου για καλές επιδόσεις. Ίσως, το άτομο που ονειρεύεται ότι εξετάζεται, να επιτρέπει σε άλλους να θέτουν τα ηθικά πρότυπα και το επίπεδο των απαιτήσεων στη ζωής του. Συνήθως οι εξετάσεις του ονείρου, αφορούν σε παρελθούσες εμπειρίες.
Αυτά τα όνειρα προκαλούνται συνήθως από την πίεση του περιβάλλοντος και την αίσθηση ότι κάποιος ή κάποιοι, άνθρωποι ή καταστάσεις, ελέγχουν τη ζωή μας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιθανά μηνύματα ενός ονείρου με εξετάσεις:

Όνειρα με σεξ βλέπουν πολύ συχνά οι άνθρωποι. Δεν είναι όμως όνειρα που στέλνουν κάποια μηνύματα, αλλά αφορούν στην ψυχολογική και την... σωματική κατάσταση αυτού που τα ονειρεύεται. Και δεν αφορούν μόνο σε έφηβους και μόνους, αλλά και σε ανθρώπους που δεν στερούνται ερωτικής συντροφιάς στη ζωή.
Για τον ερωτικό σύντροφο στα όνειρα δεν υπάρχει περιορισμός. Μπορεί να είναι οι γονείς ή ακόμα και τα παιδιά αυτού που ονειρεύεται, χωρίς αυτό να σημαίνει διαστροφή. Μπορεί να οφείλεται στο θαυμασμό, στη σκέψη, ή στη φροντίδα για το συγκεκριμένο άτομο.